Vår målsättning, Att till RödaKorset som gåva överlämna en tidsenlig Monark Albin M42/Tv.

Monark Albin M42/Tv fungerade som ordonnansmotorcyklar vid räddningsaktionerna i Tyskland tillsammans med de Vitabussarna under 2:a världskrigets slutskede.

Vår gåva skall placeras tillsammans med en av de Vita bussarna på Humanitetens hus i Malmö där RödaKorset har en permanent utställning om denna fantastiska bedrift, som RödaKorsets personal, med sina bilar och motorcyklar genomförde.

Gåvan har också till syfte att till kommande generationer bevara kunskapen om den svenska motorcykelns teknik och historia. Alla, som på något sätt har bidragit till att förverkliga projektet kommer att nämnas som sponsorer i det gåvobrev, som medföljer gåvan i samband med överlämnandet sommaren 2009.

torsdag 31 januari 2008

Nytt År, med nya målsättningar för projektet RödaKors-Albin

En stor nyhet är att vi nu har köpt in ett objekt, ett riktigt renoveringsobjekt som kommer att kräva mycket arbete och sökande efter saknade delar.
Förmodligen finns det bättre objekt men eftersom dessa hemlighålls och inte saluförs öppet eller är anpassade till vår ekonomi är det inte lätt att välja o vraka.
Trots allt är detta ett ”rullande objekt”, delarna som saknas har vi listat upp i den bifogade förteckningen. Vi tar tacksamt emot samtal. mail och brev om du har delar att undvara, vi är inte bara ute med tiggarstaven utan kan självklart betala rimliga självkostnadspriser för delarna.
Under de närmaste månaderna lägger vi ner allt arbete på just detta att skaffa delar, vi bygger på, kompletterar objektet tills det att den är komplett.
Efter detta tar vi isär Albin i dess beståndsdelar, blästrar, slipar, fixar, reparerar, grundmålar, färdigmålar och monterar de olika emblemen.
Samtidigt med sökandet efter delar till Albin letar vi också efter en manlig skyltdocka som skall stå/sitta i anslutning till Albin iklädd de tidstypiska ordonanskläder man använde vid den aktuella tiden.
Titta på de bifogade bilderna så förstår du renoveringens omfattning.
Vi diskuterar just nu också frågan, - skall det bli en körbar Albin, eller ?
Vår målsättning är entydig, - Vår RödaKors-Albin skall rulla till sin uppställningsplats på Humanitetens Hus på egna hjul och motor!
Du som läser detta hjälp oss att förverkliga detta projekt, sprid ryktet till kompisar och bekanta inget bidrag är för litet.

Inga kommentarer: